Patriarhul României la hramul Mănăstirii Cornu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va oficia, marți, 8 mai 2012, de sărbătoarea Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfânta Cuvioasă Eufrosina” din comuna Cornu, județul Prahova, cu ocazia hramului mănăstirii. De asemenea, Preafericirea Sa va sfinți și locul pentru noua biserică.

Mai multe detalii despre programul din ziua hramului acestei mănăstiri a oferit pentru Agenția de Știri BASILICA a Patriarhiei Române maica stareță Parascheva Bâgu: „Începând cu ora 9:30 va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar de la ora 12:00 Preafericirea Sa va fi sfinți corpul de chilii al mănăstirii și locul pentru noua biserică”.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în luna aprilie 2008, această mănăstire a fost pusă sub ocrotirea spirituală a Sfântului Ioan Evanghelistul și a Sfintei Cuvioase Eufrosina.

Lucrările la așezământul monahal au început în anul 2006, pe vârful unui deal retezat și excavat. Ctitorul lăcașului de cult și al corpului de chilii a fost scriitoarea Aurora Cornu, născută în această localitate, care a avut dorința ca în memoria părinților și a soțului ei să ridice o mănăstire unde să fie pomeniți. Din primăvara anului 2008, viața mănăstirească și-a început cursul ei cu o obște alcătuită din nouă monahii cu studii superioare, alături de Părintele duhovnic Arsenie Muscalu.

Comentarii Facebook


Știri recente