Patriarhul României, în mijlocul credincioșilor parohiei Hagiu din Capitală

Ieri, 28 decembrei 2008, în toate Bisericile ortodoxe a fost citită pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol și Evanghelist Matei din capitolul al II-lea versetele de la 13 la 23. Prezent la slujba Sfintei Liturghii în parohia Hagiu din Capitală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a ținut un cuvânt de învățătură la pericopa despre fuga în Egipt a Dreptului Iosif și a Sfintei fecioare Maria împreună cu pruncul Iisus și a explicat care este înțelesul duhovnicesc al exilului.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit Parohiei Hagiu din capitală două albume color: primul intitulat „Colina bucuriei – Catedrala patriarhală, iar al doilea „Palatul Patriarhiei”. În semn de recunoștință pentru binecuvântarea primită, Părintele Valer Irimia, parohul Bisericii Hagiu din capitală, i-a dăruit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un metanier adus de la Betleem, din Țara Sfântă.

La finalul slujbei Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a binecuvântat pe credincioși și le-a oferit în dar câte o iconiță cu Nașterea Domnului și pastorala de Crăciun a Preafericirii Sale.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente