Patriarhul României i-a vizitat pe bolnavii Centrului de îngrijiri paliative Sfântul Nectarie

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a vizitat în Ajunul Crăciunului pe bolnavii internați în Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Preafericirea Sa le-a oferit daruri, a ascultat necazurile fiecăruia dintre cei internați și le-a adresat cuvinte de îmbărbătare, binecuvântând atât pe bolnavi, cât și pe angajații centrului și pe copiii acestora, informează Ziarul Lumina.

Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei și a darurilor, ca expresie a dragostei creștine. Oferim și primim daruri și ne bucurăm atunci când facem pe cineva fericit sau când ne face cineva fericit. Însă există și persoane care împărtășesc mai greu acest sentiment, din cauza nevoilor în care se află. Nevoie de sprijin material, spiritual sau nevoie de sănătate. În această ultimă categorie se află persoanele bolnave internate în Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Unii dintre cei aflați aici nu sunt măcinați doar de suferința trupească, de cancerul nemilos ce le scurtează pe zi ce trece clipele de viață, ci și de singurătate, de abandonul familiei. Pentru ei, familia înseamnă cadrele medicale ce le asigură îngrijiri.

Și întrucât Crăciunul trebuie să aducă bucurie tuturor, nimeni nu a fost uitat.

În seara de Ajun, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a vizitat pe aceștia, i-a binecuvântat și le-a oferit daruri atât lor, cât și personalului medical ce se ocupă de îngrijirea pacienților. În prag de sărbătoare le-a adus tuturor o clipă de bucurie, de speranță și de certitudine că nu sunt singuri, vizitând pe fiecare dintre cei internați, ascultându-le necazurile și consolându-i.

Vizitându-i și văzându-i țintuiți la pat, conștientizezi că toți suntem egali în fața bolii și a morții. Dar și mai impresionantă este în cazul lor seninătatea cu care își așteaptă călătoria spre cele veșnice. „Noi am fost aduși aici să murim cu demnitate, nu să ne facem sănătoși”, a spus cu seninătate unul dintre pacienții internați.

„Vizita Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la bolnavii care sunt în stadiu terminal în cadrul Centrului „Sfântul Nectarie” este dovada cea mai mare de dragoste și afecțiune din partea Bisericii pentru această categorie de pacienți care suferă atât de mult și mai au câteva zile de trăit. În momentul acesta avem șapte pacienți internați. La câțiva pacienți familia mai vine în vizită, dar avem și cazuri sociale care nu au pe nimeni și noi reprezentăm familia lor”, a explicat Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”.

Vizită a copiilor de la Biserica „Sfântul Pantelimon”

Bolnavii Centrului de îngrijiri paliative au fost vizitați în ziua de Crăciun și de copiii participanți la programul catehetic Școala de duminică „Generația Hristos împărtășit copiilor” de la Biserica „Sfântul Mucenic Pantelimon” de la Foișorul de Foc.

După Sfânta Liturghie, copiii, însoțiți de preoții slujitori ai bisericii, au mers la bolnavii internați în centrul din apropierea sfântului lăcaș de închinăciune și au oferit daruri.

Acestea au fost făcute din vânzarea albumului foto „Ateneul Sfântului Pantelimon – Un proiect de suflet care a împlinit 5 ani”.

Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” a fost ridicat în perioada noiembrie 2011 – octombrie 2012, fiind sfințit în 24 octombrie în cadrul evenimentelor dedicate hramului Catedralei patriarhale. Centrul are două etaje și mansardă și, pe lângă spațiile dedicate celor asistați, mai cuprinde și birouri de asistență socială, cabinete medicale și cabinete pentru consiliere psihologică.

Comentarii Facebook


Știri recente