Patriarhul României de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei la Galați

În ziua sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, miercuri 30 noiembrie, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române se va afla în Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu prilejul sărbătoririi ocrotitorului spiritual al Eparhiei, Sf. Ap. Andrei. Cu acest prilej, în Catedrala arhiepiscopală din Galați, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va oficia Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de ierarhi greci și români, preoți și diaconi.

După slujbă, la ora 12:00 va avea loc ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de către Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

În această zi de sărbătoare, bisericile și centrele sociale din municipiul Galați vor desfășura activități filantropice pentru persoanele din municipiu aflate în dificultate din Galați, sub genericul În căutarea celor triști și singuri.

Vizita Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în Eparhia Dunării de Jos va începe încă din această seară, după cum a anunțat Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la sfârșitul Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala Arhiepiscopală din Galați Duminică, 27 noiembrie.

În seara aceasta va avea loc slujba de Priveghere închinată Sfântului Apostol Andrei, urmată de ‘Pelerinajul luminii’, de la Catedrala arhiepiscopală la Biserica ‘Sfântul Andrei’ a Seminarului Teologic din Galați. Pelerinajul organizat de studenții și seminariștii gălățeni este închinat Sfântului Apostol Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente