Patriarhul României a sfințit Spitalul General din cadrul Centrului de Diagnostic și Tratament Dr. Victor Babeș din Capitală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a inaugurat, astăzi, 24 noiembrie 2012, Spitalul General din cadrul Centrului de Diagnostic și Tratament Dr. Victor Babeș din București. Preafericirea Sa a oficiat slujba de binecuvântare în prezența reprezentanților autorităților locale, a conducerii și angajaților unității.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a apreciat cu acest prilej că noul așezământ medical este foarte folositor în România în condițiile creșterii solicitărilor de asistență medicală din partea populației, dar și a migrației medicilor în căutarea de slujbe mai bine plătite.

„Patriarhia Română a declarat anul 2012 ca fiind Anul omagial al Slujbei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Toate aceste sfințiri de centre medicale de diagnostic și tratament sau spitale sunt plasate în această grijă a Bisericii pentru ca omul să simtă iubirea milostivă a lui Hristos, doctorul sufletelor și al trupurilor”, a spus Preafericirea Sa, după cum informează Radio TRINITAS.

Foarte multe boli trupești sunt rezultatul unor boli sufletești. De aceea, cooperarea dintre medic și preot în spitale este cu atât mai benefică, a mai spus Patriarhul României.

„Pe lângă o tehnologie de ultimă generație mai e nevoie și de o iubire care leagă generațiile între ele, iubirea față de aproapele. Este nevoie ca medicul să fie deodată priceput din punct de vedere al științei medicale, dar și un om care e conștient că medicul tratează, dar Dumnezeu vindecă”.

După slujba de binecuvântare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a înmânat președintelui Fundației Victor Babeș, profesorului doctor Petru Calistru, Diploma de Onoare Sfântul Apostol Andrei. Totodată, Preafericirea Sa a mai oferit pentru spital o icoană și mai multe cărți.

Extrem de emoționat, medicul și-a exprimat convingerea că realizarea Centrului de Diagnostic și Tratament nu ar fi fost posibilă fără ajutor divin.

„Numai mână dumnezeiască ne-a arătat ușile care s-au deschis. Toate ușile s-au deschis pentru realizarea acestui locaș de asistență medicală privată complementar asistenței medicale publice. În niciun caz nu este un adversar. Numai dacă ne gândim la peste 350 000 de servicii acordate anul trecut și avem o creștere de 10-15 % anul acesta. Peste 90 % dintre acești beneficiari ai serviciilor noastre sunt asigurați ai sistemului public, rămânând disponibile serviciile pentru ceilalți. Nu este lipsit de importanță să spunem că avem în derulare până la Anul Nou servicii gratuite pentru toată lumea care dorește să-și facă o osteodensitometrie, evident cu o programare, 10 servicii pe zi și deja de câteva zile programul este ocupat în întregime. Grija noastră nu este altceva decât grijă dumnezeiască de a face fapte demne de profesia căreia îi aparținem”, a mărturisit Președintele Fundației Victor Babeș, profesor doctor Petru Calistru.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vizitat și Biserica Spitalului Dr. Victor Babeș, cu hramul „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian” pentru altarul căreia a dăruit mai multe cărți de cult.

Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Dr. Victor Babeș este o instituție medicală privată, fondată în iunie 1999, sub egida Fundației „Dr. Victor Babeș”. În noua clădire vor funcționa o maternitate, secții de cardiologie, gastroenterologie, nefro-urologie, recuperare neurologică și metabolică.

FOTO: ZIARUL LUMINA

Comentarii Facebook


Știri recente