Patriarhul României a sfințit biserica Sf. Ioachim și Ana din Mizil

Peste o mie de credincioși au participat duminică, 9 septembrie 2012, la slujba de sfințire a bisericii cu hramurile Sfinții Ioachim și Ana și Sfântul Calinic de la Cernica din orașul prahovean Mizil.

Slujba a fost săvârșită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat e un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți Preafericirea Sa a evidențiat necesitatea construirii unei biserici în mijlocul unei comunități.

„Această biserică nou sfințită este o poartă a Cerului și o casă a Preasfintei Treimi, așa cum am auzit din slujba care s-a oficiat. Această biserică Tatăl a zidit-o, Fiul a întărit-o și Duhul Sfânt a înnoit-o, a sfințit-o și a sfințit și sufletele noastre. Deodată cu sfințirea bisericii se sfințesc și sufletele celor care se roagă în timpul sfințirii acestei biserici. Cerem să primim binecuvântare de la Dumnezeu și să ne sfințească viața, familiile și casele noastre și toate activitățile bineplăcute lui Dumnezeu. Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt au zidit Biserica, se spune în cântările slujbei de sfințire, dar prin mâinile oamenilor darnici și harnici care doresc să ofere cel mai mare dar lui Hristos,o sfântă biserica. Biserica este locul cel mai sfânt, poarta cerului, casa Preasfintei Treimi ca pe noi să ne ducă la viața cerească veșnică”, a spus Patriarhul României după cum ne informează Radio TRINITAS.

Lăcașul de cult a fost construit între anii 2006 – 2007, recent fiind finalizate lucrările de împodobire a bisericii cu pictură.

Comentarii Facebook


Știri recente