Patriarhul României a sfințit altarul de vară din parcul interior al Reședinței Patriarhale

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de ierarhi membri ai Sfântului Sinod, a săvârșit ieri, 7 iulie, târnosirea Altarului de vară din parcul interior al Reședinței patriarhale, informează ‘Ziarul Lumina’.

După slujba de sfințire, Patriarhul României a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat tradiția de a se sluji Sfânta Liturghie și în altare de vară. ‘Placa de marmură a acestui sfânt altar din grădina interioară a Reședinței patriarhale ne aduce aminte că Sfânta Evanghelie după Ioan mărturisește că Hristos Domnul a fost răstignit într-o grădină și tot în grădină a fost și mormântul în care El a fost așezat. În Evanghelie se spune că L-au pus într-un mormânt nou, în grădină, căci mormântul era aproape. Mărturia Evangheliei după Ioan este plină de semnificații și de aceea noi am dat această semnificație și altarului acesta, întemeiat într-o grădină interioară’, a spus Întâistătătorul Bisericii noastre.

Părintele arhim. Timotei Aioanei, mare eclesiarh al Catedralei patriarhale, a dat glas actului de sfințire a noului altar.

Mozaicuri din sticlă de Murano

Patriarhul României a mulțumit celor care s-au ostenit la realizarea icoanelor în mozaic de Murano, dăruit prin osârdia părintelui Ioan Iordache, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, parohul Bisericii ‘Sfântul Spiridon Vechi’. Preafericirea Sa a acordat distincție de vrednicie echipei de construcții a Arhiepiscopiei Bucureștilor, SC Chivotul Mare, care a realizat pavajul și altarul de vară. ‘Ziua de astăzi este una deosebită pentru echipa noastră, care a lucrat sub îndrumarea părintelui Nicolae Crângașu. Nu a fost o muncă ușoară, am realizat interpalatinul, zidul împrejmuitor și altarul de vară. Este o bucurie și o fericire pentru toți. De câte ori vom trece pe aci, ne vom aminti de realizările făcute până acum și probabil și de altele, pe care nădăjduim să le ducem la bun sfârșit’, ne-a declarat ing. șef Mihai Pompaș.

A fost premiat și părintele consilier Nicolae Crângașu, coordonator al noului Sector Fonduri pentru activități bisericești, al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a primit Ordinul ‘Sanctus Stephanus Magnus’, pentru permanenta supraveghere a lucrărilor.

Lucrările în marmură au fost realizate de SC Chivotul Mare SRL al Arhiepiscopiei Bucureștilor, coordonate de pr. cons. Nicolae Crângașu, iar icoanele realizate în tehnica mozaic au fost realizate de pictorul Marcel Codrescu, Daniel Codrescu și Marin Goagea în anii 2009-2010.

Comentarii Facebook


Știri recente