Patriarhul României a resfințit Biserica Parohiei Parcul Călărași din București

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a resfințit astăzi, 14 octombrie 2011, biserica Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfânta Parascheva – Parcul Călărașilor din Capitală, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

Sute de credincioși au fost prezenți la slujba de resfințire a sfântului lăcaș, dar și la Sfânta Liturghie ce a urmat slujbei de târnosire.

La finalul slujbei de resfințire, după cum ne informează Radio TRINITAS, Preafericirea Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat că un lăcaș de cult odată sfințit devine darul lui Dumnezeu pentru oameni: „Sfințirea sau resfințirea unei biserici este un mare eveniment, un moment sfânt și solemn, pentru că se face mai rar și în același timp înseamnă și sfințirea credincioșilor care au participat și s-au rugat în timp ce sfințiți slujitori ai altarului împreună cu arhiereul au sfințit biserica. Este o mare binecuvântare pentru că această casă este casa Preasfintei Treimi. Ea a fost oferită în dar de noi, în cinstea Sfinților Împărați Constantin și Elena și a Sfintei Cuvioase Parascheva, dar odată sfințită biserica devine darul lui Dumnezeu pentru noi. Aici noi primim iertarea păcatelor, adevărata fericire care este legătura omului cu Dumnezeu și care se săvârșește prin ascultarea cuvântului Său și prin împlinirea poruncilor iubirii față de Dumnezeu și față de semeni. De asemenea, aici primim arvuna vieții veșnice, căci se spune cu Trupul lui Hristos vă împărtășiți și din Izvorul Cel fără de moarte gustați, de aceea Biserica este un laborator al Învierii. Aici ne pregătim pentru învierea sufletului din moartea păcatului și pentru învierea trupului la Învierea cea de obște”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…