Patriarhul României a primit vizita Președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În ziua de 31 august 2010, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit pe Excelența Sa Mevlüt Çavusoglu, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, aflat într-o vizită oficială în România.

În debutul întrevederii, oaspetele a mulțumit pentru primire și a menționat că între prioritățile misiunii sale se numără promovarea dialogului intercultural și interreligios între popoarele europene și apărarea drepturilor minorităților, amenințate de atitudini xenofobe. În acest context, Excelența Sa domnul Mevlüt Çavusoglu a considerat că liderii politici și religioși din Europa pot avea o contribuție semnificativă în edificarea unui climat de toleranță și respect reciproc.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat necesitatea intensificării cooperării dintre cultele religioase și factorii politici responsabili din Europa în promovarea păcii sociale și apărarea valorilor autentice.

La finalul întrevederii, domnul Președinte Mevlüt Çavusoglu l-a invitat pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel să se adreseze membrilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg (Franța) în cadrul unei sesiuni de lucru din cursul anului 2011.

Patriarhul României a mulțumit pentru invitație și i-a oferit distinsului oaspete un album reprezentând Catedrala Patriarhală, restaurată și resfințită în anul 2008.

Comentarii Facebook


Știri recente