Patriarhul României a primit titlul de „Cetățean de Onoare” al județului Caraș-Severin și al Municipiului Reșița și de „Doctor Honoris Causa” al Universității „Eftimie Murgu”

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este de astăzi, 13 septembrie, „Cetățean de Onoare” al județului Caraș-Severin și al Municipiului Reșița. Decernarea a avut loc în Sala de festivități a Consiliului Județean Caraș-Severin. Tot aici, Părintele Patriarh a primit și titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.

Părintele Casian Rușeț, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Caransebeșului a oferit mai multe detalii pentru Radio TRINITAS arătând că la eveniment au participat oficialități de stat, locale și centrale, cât și un număr impresionant de preoți și credincioși. Aceștia „l-au întâmpinat pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la intrarea în Sala de Conferințe a Consiliului Județean, bucurându-se de vizita Preafericirii Sale în Municipiul Reșița. Titlul de ‘Cetățean de Onoare’ a fost acordat de către Președintele Consiliului Județean, dl. ing. dr. Sorin Frunză Verde, iar comisia profesorilor universitari care a acordat titlul de „Doctor Honoris Causa” a fost prezidată de către doamna rector profesor universitar dr. Doina Frunză Verde. Cuvântul de „Laudatio” a fost susținut de către Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolit al Ardealului. În încheiere, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, în calitate de gazdă, a rostit o alocuțiune, iar Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a susținut o disertație care a încântat pe cei prezenți la această manifestare”, după cum a spus părintele Casian Rușeț.

Patriarhul României a mulțumit celor prezenți pentru titlurile primite: „Ca răspuns la aceste două onoruri mari pe care le-am primit astăzi trebuie să exprimăm recunoștința și bucuria noastră, deoarece această zi este o zi deosebită, mai ales că suntem pentru prima dată aici în acest oraș, veche tradiție românească și cu o vocație deosebită”, informează TRINITAS TV.

În cursul acestei dimineți, înainte de a pleca spre Reșița, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoțit de mai mulți ierarhi ai Sfântului Sinod, a vizitat Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Caransebeș, locul de odihnă veșnică a episcopilor locului.

Comentarii Facebook


Știri recente