Patriarhul României a primit la Palatul Patriarhiei un grup de colindători din Arhiepiscopia Râmnicului

Ansamblul popular „Dor” al Parohiei Băbeni, din Arhiepiscopia Râmnicului, l-au colindat în această dimineață, pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Palatul Patriarhiei. După programul oferit, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat și le-a mulțumit pentru că ei au fost cei care au ținut tradițiile și valorile creștine, în această zonă, încă din anul 1972, informează Radio TRINITAS.

„Sunteți din satul unde vrednicul de pomenire Patriarh Justinian a fost preot și ați păstrat tradiția aceasta și în timpul comunismului, iar acum mai frumos împodobită, cu mai multă bucurie și mai mult entuziasm transmiteți valorile noastre creștine. Vă felicităm și pentru că purtați aceste frumoase haine din portul popular și prin aceasta arătăm că, de fapt, colindătorii leagă generațiile între ele. De asemenea, ne bucurăm că Preasfințitul Episcop-vicar Emilian Lovișteanul a avut inițiativa aceasta de a vă aduce la Patriarhie ca să ne încurajați și în același timp să primiți binecuvântare. Rugăm pe Hristos Domnul să vă dăruiască sănătate, bucurie, mult ajutor în activitatea dumneavoastră și multă fericire. În ciuda dificultăților prin care trecem, dacă rămânem bogați în credință, în nădejde și dragoste față de Dumnezeu și față de aproapele atunci simțim bucurie și simțim ajutor de la Dumnezeu”, a spus Preafericirea Sa.

‘Înaintea sfintelor sărbători ne-am gândit că este o lucrare, deodată misionară, dar și de vestire a Nașterii Mântuitorului Hristos să venim aici la București, la Patriarhia Română să-l colindăm pe Părintele Patriarh cu prilejul Nașterii Domnului și al Bobotezei, și să-i urăm la mulți ani cu prilejul zilei onomastice’, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului pentru TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente