Patriarhul României a primit astăzi vizita delegației directorilor din instituțiile de învățământ din Transnistria – Republica Moldova

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit astăzi, 22 martie, în Palatul Patriarhiei vizita delegației directorilor din instituțiile de învățământ din Transnistria. În cadrul întrevederii, care s-a desfășurat în Sala „Sanctus Johannes Cassianus”, au fost prezentate problemele cu care se confruntă învățământul din regiunea transnistreană.

De asemenea, s-a subliniat necesitatea unor eforturi comune ale Departamentului de Stat pentru Românii de Pretutindeni și ale Patriarhiei Române pentru îmbunătățirea condițiilor de învățământ pentru tinerii români de dincolo de Nistru, prin dotarea cu material didactic pentru promovarea studiului limbii române și organizarea de activități și pelerinaje la mănăstirile din țară.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat și încurajat în slujirea jertfelnică pe care o desfășoară.

‘Pentru profesorii din școlile cu predare în limba română din Transnistria, vizita aceasta pot spune că a reprezentat totul, fiindcă în ciuda greutăților pe care le întâmpinăm noi acolo, în stânga Nistrului, apărând limba română, apărând istoria românilor, apărând creștinismul, noi am simțit astăzi că nu suntem singuri. Am simțit că ne sunt alături frații noștri români și Biserica-mamă. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel ne-a acordat mult timp și ne-am simțit foarte bine. Pot să spun că am simțit o ușurare, ne-am simțit curățiți sufletește în Postul Mare și ne bucurăm să ducem această binecuvântare profesorilor, părinților și copiilor din Transnistria, acelora care stau în tranșee pentru apărarea demnității naționale, a limbii și a istoriei românești. Astăzi, încă o dată, ne-am convins că sângele apă nu se face’, ne-a spus Ion Iovcev, directorul Liceului ‘Lucian Blaga’ din Tiraspol.

Membrii delegației transnistrene au vizitat, alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, și câteva dintre sălile Palatului Patriarhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente