Patriarhul României a prezidat Comisia pentru Statut și Regulamente a Sfântului Sinod

Membrii Comisiei pentru Statut și Regulamente a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au întâlnit la data de 2 decembrie, în ședința de lucru la Reședința Patriarhală. Ședința a avut loc în sala Sinodală și a fost prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, informează Radio TRINITAS. În debutul ședinței, membrii Comisiei au ținut un moment de reculegere și au cântat „Veșnica pomenire”, la împlinirea a 12 ani de la mutarea la Domnul a Părintelui Cleopa, după cum ne informează TRINITAS TV.

În cadrul întrunirii, comisia a analizat amendamentele la „Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române”, propuse de Sinoadele mitropolitane.

„Sinoadele mitropolitane au exprimat conștiința eclesială în ceea ce privește importanța și necesitatea acestui Statut și în mare măsură simțul canonicității formulării propunerilor. Trebuie să avem în vedere obligativitatea noastră de a fi în concordanță și în unitate deplină cu întreaga Ortodoxie, cu toate Bisericile Ortodoxe Surori, fapt menționat chiar în începutul Statutului. Deci, Biserica Ortodoxă se definește ca fiind autocefală, dar în comuniune cu celelalte Biserici Ortodoxe și în unitate dogmatică, liturgică și canonică cu Ortodoxia universală”, a spus Preafericirea Sa.

Textul definitivat al amendamentelor va fi înaintat spre dezbatere Sfântului Sinod.

Comentarii Facebook


Știri recente