Patriarhul României a predicat la sărbătoarea Sfinților Arhangheli în Paraclisul ‘Sfântul Grigorie Luminătorul’ din Reședința Patriarhală

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi, 8 noiembrie, Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. În tradiția creștină cei doi sfinți sunt conducătorii cetelor de îngeri și călăuze ale sufletelor oamenilor în drumul spre Rai, informează Radio TRINITAS.

Cu acest prilej, în cuvântul de învățătură rostit după Sfânta Liturghie, în Paraclisul Patriarhal „Sfântul Grigore Luminătorul”, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a felicitat pe cei care poartă numele Sfinților Arhangheli și a subliniat rolul sfinților în viața noastră și în lucrarea lui Dumnezeu: „Dorim tuturor celor care poartă numele Sfinților Mihail, Gavriil, Rafail, sănătate și mântuire, ajutor de la Dumnezeu și să fie totdeauna slujitori ai voii lui Dumnezeu, binevestitori ai mântuirii și lucrători spre binele Bisericii și spre mântuirea noastră a tuturor. Să rugăm pe sfinții îngeri, să rugăm aceste puteri cerești să ne păzească, să ne ajute, să ne lumineze și mai ales să ne ajute să cunoaștem cât mai mult și să simțim cât mai mult iubirea milostivă a Preasfintei Treimi pentru noi, înțelepciunea Preasfintei Treimi și bunătatea Preasfintei Treimi care în viața noastră suscită bunătatea omului. De aceea, când omul săvârșește fapte bune, când este blând, cuminte, spunem că este ca un înger al lui Dumnezeu, iar când săvârșește răul spunem că este rău ca un duh necurat sau rău”.

Comentarii Facebook


Știri recente