Patriarhul României a oferit ordinul Sfântul Apostol Andrei Ocrotitorul României Președintelui ANCOM

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a oferit astăzi, 20 decembrie 2012, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, domnului Cătălin Marinescu, Președintele ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații), ordinul Sfântul Apostol Andrei Ocrotitorul României .

Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit D-lui Cătălin Marinescu pentru activitatea de sprijinire a extinderii rețelei Radioului TRINITAS: „Dorim să exprimăm recunoștința pe care trebuie să o facem nu numai într-o singură zi, ci să exprimăm aceasta de fiecare dată când avem ocazia. Extinderea rețelei Radioului TRINITAS, mai ales în Transilvania, a fost pentru noi o datorie morală, dar și o strategie misionar-pastorală deoarece în acea parte a țării ortodocșii conviețuiesc cu alte confesiuni creștine și chiar unii de altă confesiune se bucură să asculte programele religioase și culturale inspirate din credința creștină. Avem deodată o lucrare pastoral-misionară ortodoxă, dar și de mărturisire a valorilor creștine, mai ales într-o lume în care totul se schimbă foarte des și foarte repede noi trebuie să fim în același timp în pas cu lumea, dar și fideli față de tradiție. Cu alte cuvinte, tradiția are un aspect de statornicie și un alt aspect dinamic de adaptare la nevoile timpului”.

Cătălin Marinescu este președinte al Autorității Naționale de Administrare și Reglementare în Comunicații din anul 2009.

La rândul său, Dl. Cătălin Marinescu a spus: „Este o onoare deosebită pentru mine să primesc acest ordin și este o onoare cu atât mai deosebită cu cât îl primesc din mâna dumneavoastră. Pentru mine a fost o datorie și o plăcere să ajut dezvoltarea radioului Bisericii Ortodoxe Române astfel încât el să ocupe aproape întreg teritoriul României. Am spus o datorie pentru că știu de la părinții mei ce bucurie aduce Radioul TRINITAS în casele românilor și o plăcere pentru că am găsit în Radio TRINITAS un partener deosebit, am găsit niște specialiști deosebiți și spre uimirea noastră, care suntem ingineri, am găsit unii dintre cei mai buni ingineri ai unui studio deosebit. Practic, Preafericirea Voastră, eu nu am făcut mare lucru, ci am încercat să găsim acele soluții tehnice care să permită ca tot mai mulți români să audă acest radio. Încă o dată vă spun că sunt onorat și datoria pe care am avut-o până acum o consider în continuare o datorie”.

Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Patriarhiei în prezența consilierilor Permanenței Consiliului Național Bisericesc.

Comentarii Facebook


Știri recente