Patriarhul României a hirotesit întru duhovnic 16 preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor

Șaisprezece preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor au fost astăzi, 10 februarie, hirotesiți duhovnici de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Slujba a fost săvârșită în salonul Sfinților Români din Reședința Patriarhală, informează Radio TRINITAS.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române le-a oferit, apoi, tinerilor duhovnici câteva sfaturi, între care îndemnul la rugăciune și responsabilitate.

„Avem speranța că veți aduce bucurie credincioșilor. Se apropie Postul Sfintelor Paști când oamenii se spovedesc și se împărtășesc mai des și trebuie păstrată, așa cum s-a spus, o înțelepciune în tradiția noastră ortodoxă în care duhovnicul nu este un simplu dezlegător de păcate, ci și îndrumător, un părinte duhovnicesc care se interesează de creșterea duhovnicească a enoriașilor pe care îi păstorește. Așa cum cresc copiii fizic și spiritual tot așa trebuie să crească duhovnicește creștinii la măsura bărbatului desăvârșit în Hristos”, a spus Preafericirea Sa.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a mai vorbit noilor duhovnici și despre Sfânta Taină a Spovedaniei.

„Este o lucrare a Duhului Sfânt care se realizează prin dobândirea virtuților, prin întărirea duhovnicească, prin maturizarea creștinilor, îmbinând deodată credința vie și fapta bună, precum și ascultarea față de Dumnezeu și de Biserică. Această lucrare duhovnicească presupune deci un sfat bun dat unui credincios la timpul potrivit. Acest sfat bun însă trebuie întotdeauna să se bazeze nu pe opinii personale nemaiîntâlnite și nemaiauzite, de inovații, ci pe Sfânta Scriptură și pe scrierile Sfinților Părinți”, a evidențiat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, după cum ne informează TRINITAS TV.

Patriarhul Românie a subliniat importanța consultării dintre tinerii duhovnici și părinții mai experimentați.

„Este mare nevoie să ne mai și consultăm cu alți duhovnici care au mai multă experiență și să adăugăm la multa înțelepciune culeasă din Sfintele Scripturi și din scrierile Sfinților Părinți și această înțelepciune care vine din rugăciunea pentru penitenți. Trebuie să-i purtăm în rugăciunile noastre pe cei care se spovedesc și să ne rugăm pentru sănătatea și mântuirea lor ca Dumnezeu să îi ajute să pună în practică ceea ce li s-a dat ca îndrumare, ca sfat duhovnicesc. De asemenea, cei care se spovedesc trebuie să se roage tot timpul pentru duhovnicul lor pentru ca acesta să le găsească cel mai bun sfat duhovnicesc pentru vindecarea și creșterea lor spirituală”, a mai arătat Preafericirea Sa.

Noii duhovnici au susținut, la sediul Arhiepiscopiei Bucureștilor, un examen.

Comentarii Facebook


Știri recente