Patriarhul României a hirotesit întru duhovnic 15 preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor

Cincisprezece preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor au fost astăzi, 27 iunie, hirotesiți duhovnici de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Slujba a fost săvârșită în salonul Sfinților Români din Reședința Patriarhală, informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură, Preafericirea Sa a evidențiat responsabilitatea care revine părintelui duhovnicesc: „Avem mare nevoie de duhovnici care sunt luminători ai poporului. Părintele duhovnicesc este cel care ajută pe credincioși să crească duhovnicește, după cum un părinte după trup ajută pe copii să crească biologic și în același timp din punct de vedere educațional. Avem de a face cu o creștere duhovnicească care nu depinde de vârsta biologică. Foarte mulți tineri duhovnicești și bătrâni mai puțini duhovnicești. Deci, nu contează vârsta biologică atât de mult, cât contează vârstele duhovnicești. Este nevoie de duhovnici care să asculte cu răbdare și să sfătuiască cu multă înțelepciune pe credincioșii care vin la Sfânta Taină a Spovedaniei să-și mărturisească păcatele, să primească iertare și să primească și îndrumare pentru a-și înnoi viața. Duhovnicul nu este o mașină dezlegare de păcate, ci este un medic, un doctor al sufletelor, un om care este interesat nu doar de iertarea păcatelor, ci și de eliberarea de păcate în sensul de înnoire a vieții”.

Examenul de Duhovnicie a fost susținut în cursul dimineții la sediul Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează TRINITAS TV.

Noii duhovnici vor merge în parohiile lor sau la mănăstiri pentru a asculta mărturisirile fiilor lor duhovnicești, mai ales că ne aflăm în Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, perioadă în care numărul credincioșilor care se spovedesc este mai mare.

Comentarii Facebook


Știri recente