Patriarhul României a binecuvântat pelerinii cu Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci

La sfârșitul slujbei de Polihroniu oficiat după procesiunea ‘Calea Sfinților’, Înaltpreasfințitul Pavlos, Mitropolit de Drama și Exarh al Macedoniei, a scos Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci din raclă, încrustat în forma unei cruci de argint, și a oferit-o Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care a binecuvântat credincioșii prezenți pe Dealul Patriarhiei.

Preafericirea Sa a mulțumit, la final, Mitropolitului de Drama: „Mulțumim Înaltpreasfințitului Pavlos, Mitropolit de Drama și Exarh al Macedoniei, pentru acest frumos dar pe care ni l-a adus, Sfânta Cruce a Mântuitorului Iisus Hristos, care va sta aici până în 29 octombrie când se termină sărbătorile hramului Catedralei Patriarhale. Mulțumim, de asemenea, pentru frumoasele și caldele cuvinte frățești pe care ni le-a adresat. […] Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca în viața aceasta de pelerin să avem totdeauna crucea ca pe un steag, ca pe o călăuză spre împărăția iubirii Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh. Vă mulțumim din suflet în numele ierarhilor clerului, monahilor, monahiilor, și întregului popor dreptmăritor, în numele pelerinilor prezenți și cei care vor veni aici și vă dorim ani mulți și binecuvântați”.

„Avem împreună o misiune comună și anume aceea de a vesti Europei pe Hristos cel Răstignit și Înviat, pentru că dacă suntem în Uniunea Europeană, atât Biserica Ortodoxă a Greciei cât și Biserica Ortodoxă Română, aceasta înseamnă o misiune comună, să arătăm valorile Sfintei Ortodoxii și nu există o valoare a Sfintei Ortodoxii fără lumina Crucii și a Învierii în ea. Deci, Sfânta Cruce ca semn al iubirii jertfelnice a lui Hristos și a Învierii Lui este lumina misiunii noastre comune. Noi avem ca țintă finală nu o împărăție din lumea aceasta, ci Împărăția Cerurilor, și așa cum ați spus foarte bine Înaltpreasfinția Voastră, semnul celei de-a doua veniri a Mântuitorului este semnul Sfintei Cruci”, a mai spus Patriarhul României.

Comentarii Facebook


Știri recente