Patriarhul României a binecuvântat inspectorii de religie la Sâmbăta de Sus

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat ieri, 6 septembrie, la Consfătuirea Națională a Inspectorilor de Religie, eveniment organizat în perioada 5-7 septembrie la Academia Teologică de la Mănăstirea ‘Brâncoveanu’ -Sâmbăta de Sus, informează „Ziarul Lumina”.

Înainte de a deschide ședința de lucru a întâlnirii de ieri, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoțit de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și de arhimandritul Ilarion Urs, starețul mănăstirii brașovene, s-a închinat în vechea biserică brâncoveană din incinta așezământului monahal. Aici, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat obștea monahală, după care a adus un prinos de cinstire la mormintele mitropoliților ardeleni Antonie Plămădeală, Nicolae Mladin, Nicolae Bălan și Nicolae Colan. În Aula Academiei Teologice, unde a avut loc ședința de lucru a consfătuirii inspectorilor de religie din întreaga țară, Întâistătătorul Bisericii noastre a vorbit despre importanța menținerii orei de religie în școli, misiunea dascălilor de religie și efectele benefice incomensurabile pe care educația religioasă le are în societate.

‘Ora de religie este un apostolat, o misiune sfântă, apostolică, adică o trimitere din partea lui Dumnezeu pentru a forma suflete în comuniune cu Dumnezeu și în comuniune cu toate generațiile de sfinți din toate timpurile. Această formare a tinerilor, a copiilor, în credința creștină este foarte importantă, încât nu credem că în România a fost sau va fi vreodată vreo investiție mai mare decât transmiterea credinței ca valoare veșnică”, a spus Preafericirea Sa.

Vizita Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române la mănăstirea brașoveană s-a încheiat cu vizitarea magazinului de cărți și obiecte bisericești și a mormântului părintelui Teofil Părăian. La consfătuirea inspectorilor de religie de la Sâmbăta de Sus au fost prezenți Vasile Timiș, secretarul de stat în Ministerul Culturii, și Cătălin Pâslaru, inspectorul general de religie.

Comentarii Facebook


Știri recente