Patriarhul României a adresat un mesaj de condoleanțe Familiei Domnului Sorin Oprescu

Familiei Domnului SORIN OPRESCU,

Primar General al Municipiului București

Stimate Domnule Primar General,

Îndurerată familie,

Îndoliată adunare,

Am aflat cu durere de trecerea din această viață, a tatălui Domniei Voastre, Ioan Mircea Oprescu, General în rezervă.

Iubit de familia sa și de prieteni, domnul General Ioan Mircea Oprescu reprezintă pentru cei care l-au cunoscut și iubit un model de părinte, un tată care și-a crescut copiii în dragoste de patrie și neam.

Tată a doi copii, vrednici urmași ai săi, omul Ioan Mircea Oprescu și-a dedicat viața familiei sale, având conștiința profundă a datoriei împlinite.

Activitatea domnului General Ioan Mircea Oprescu a fost intensă și bogată, Dumnezeu binecuvântându-l cu realizări și bucurii în familie și cu prieteni buni.

În aceste momente de întristare și doliu ne aducem aminte de îndemnul Sfântului Apostol Pavel care zice: ‘Nu vă întristați ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El” (I Tesaloniceni 4, 13-14).

În acest ceas de vremelnică despărțire până la învierea cea de obște, rugăm pe Mântuitorul Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească cu drepții sufletul robului Său Ioan Mircea, în lumina Împărăției Cerurilor unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, iar familiei îndoliate și tuturor celor care l-au iubit și prețuit, să le dăruiască mângâiere și întărire sufletească.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familia îndurerată,

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente