Patriarhul României a adresat un mesaj de compasiune Bisericii Copte din Egipt

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un mesaj de compasiune Bisericii Copte din Egipt:

Preafericirii Sale,

Preafericitului Părinte Shenouda III,

Papă și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Copte

Sanctitatea Voastră,

Am aflat cu durere și îngrijorare despre atentatul terorist comis în dimineața zilei de 1 ianuarie 2011, în apropierea bisericii creștine copte a Tuturor Sfinților din Alexandria, care a cauzat moartea și rănirea mai multor zeci de creștini.

În numele ierarhilor, clericilor și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, transmitem sentimente de compasiune familiilor celor uciși sau răniți și ne rugăm pentru sufletele celor decedați, ca Hristos-Domnul, Cel Răstignit și Înviat, să le odihnească în lumina iubirii Sale.

În aceste momente de mare durere, exprimăm solidaritatea noastră creștină fraternă cu Biserica Ortodoxă Coptă și ne rugăm ca pacea să înlocuiască teroarea și ura, iar religia să nu fie semn al morții, ci al vieții și înțelegerii între oameni.

Сu aleasă prețuire și dragoste întru Hristos-Domnul,

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…