Patriarhul României a adresat astăzi mesaje de felicitare Înaltpreasfințitului Mitropolit Iosif, Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Andrei și Preasfințitului Episcop Visarion

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a adresat astăzi, 21 octombrie, trei mesaje de felicitare următorilor ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române:

1. Înaltpreasfințitului Mitropolit Iosif, cu ocazia aniversării a 9 ani de la întronizarea Sa ca Mitropolit al Europei Occidentale și Meridionale. La 21 octombrie 2001 Arhiepiscopia Europei Occidentale și Meridionale a fost ridicată la rangul de Mitropolie, iar Înaltpreasfințitul Iosif a primit titlul de Mitropolit. În mesajul adresat Înaltpreasfințitului Mitropolit Iosif, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel roagă pe Hristos-Domnul, „Păstrătorul și Păzitorul sufletelor noastre” (I Petru 2, 25), să-i dăruiască tăria și bucuria păstrării dreptei credințe, a comuniunii frățești și a lucrării misionare!

2. Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Andrei, cu ocazia aniversării a 12 ani de la înălțarea Înaltpreasfinției Sale la rangul de Arhiepiscop al Alba Iuliei. La 16 iulie 1998 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ridicat la rangul de Arhiepiscopie, Episcopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei, chiriarhul acestei Eparhii, Înaltpreasfințitul Andrei primind titlul de Arhiepiscop. Ceremonia de ridicare a Episcopiei Alba Iuliei la rangul de Arhiepiscopie și a Înaltpreasfințitului Andrei la rangul de Arhiepiscop au avut loc la 21 octombrie 1998. În mesajul trimis Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Andrei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel îi adresează alese felicitări dimpreună cu doriri de ajutor sfânt de la Dumnezeu în rodnica lucrare arhipăstorească, culturală, misionară și pastorală pe care o desfășoară spre slava Preasfintei Treimi și binele Bisericii.

3. Preasfințitului Visarion, Episcopul Tulcii, cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Mărturisitor Visarion, ocrotitorul spiritual al Preasfinției Sale, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel își exprimă în mesajul Său deosebita bucurie de a adresa Preasfințitului Episcop Visarion alese urări de sănătate, pace și bucurie. Totodată Preafericirea Sa roagă pe Hristos-Dumnezeul nostru, pentru rugăciunile Sfântului Cuvios Mărturisitor Visarion să-i dăruiască tăria și bucuria păstrării dreptei credințe, a comuniunii frățești și a lucrării misionare.

Comentarii Facebook


Știri recente