Patriarhul Pavle al Serbiei a fost înmormântat astăzi

Patriarhul Pavle a fost înmormântat astăzi. Peste 500.000 de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Întâistătătorul Bisericii Serbiei, trecut la Domnul duminică, 15 noiembrie. La funeralii a participat și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de numeroși ierarhi ai Bisericilor Ortodoxe surori, Bisericilor romano-catolică și protestantă, reprezentanți ai comunităților musulmană și evreiască și oficiali de stat. Președintele Serbiei Boris Tadić a fost, de asemenea, prezent, informează TRINITAS TV.

Evenimentele au început dimineață cu oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala „Sfântul Arhanghel Mihail” din Belgrad de către Sanctitatea Sa, Bartolomeu I, Patriarhul ecumenic, înconjurat de numeroși ierarhi sârbi din țară și diaspora. Sicriul cu trupul liderului spiritual sârb a fost purtat în procesiune pe străzile capitalei până la Biserica „Sfântul Sava”, unde, de la ora 12, a început slujba înmormântării.

Sicriul cu trupul patriarhului a fost dus apoi la Rakovica, o suburbie a Belgradului. După dorința sa, Patriarhul Pavle a fost îngropat în curtea Mănăstirii „Sfântul Arhanghel Mihail” din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente