Patriarhul Miron Cristea a fost comemorat la Caransebeș

Primul Patriarh al României, Miron Cristea, a fost comemorat astăzi, 13 aprilie, în Eparhia natală. În sala care-i poartă numele din cadrul Centrului Eparhial din Caransebeș a avut loc un simpozion prilejuit de împlinirea unui secol de la instalarea Episcopului Elie Miron Cristea în scaunul de Chiriarh al locului. La eveniment au participat ierarhi, profesori de la mai multe facultăți de Teologie din țară și de peste hotare și istorici.

Mai multe informații cu privire la acest eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Daniel Alic, consilier cultural al Arhiepiscopiei Caransebeșului: „Comunicările susținute au arătat interesul teologilor pentru învățătura noastră de credință, iar vorbind pe latura istorică dragostea pentru prezentarea obiectivă a vieții noastre bisericești trecute”.

În cadrul simpozionului este prezentată o expoziție foto – documentară despre activitatea Episcopului Miron Cristea la Caransebeș, organizată în incinta Centrului Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…