Patriarhul Justinian Marina, comemorat la Băbenii de Vâlcea

Sâmbătă, 15 septembrie, Biserica ‘Buna Vestire’ din Parohia Băbeni I, județul Vâlcea, a găzduit manifestarea spiritual-culturală dedicată celui de-al treilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, intitulată: ‘Patriarhul Justinian Marina – Părinte al neamului românesc’, informează „Ziarul Lumina”.

Activitatea a fost organizată de Parohia Băbeni I în parteneriat cu Biblioteca Județeană ‘Antim Ivireanul’ Vâlcea, Primăria orașului Băbeni și cu Asociația ‘Preot Ion Marina’, sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului. Prilejul acestui memorial a fost împlinirea a 111 ani de la nașterea patriarhului Justinian (1901-2012) și 45 de ani de la trecerea sa la Domnul Hristos (1977). În mijlocul participanților a fost prezent și PS Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a evocat personalitatea marelui patriarh născut pe plaiuri vâlcene. ‘Patriarhul Justinian a slujit această comunitate și a reparat toate cele trei biserici aflate în orașul Băbeni, astfel încât în cinstea și în memoria slujirii lui în aceste locuri, Parohia ‘Buna Vestire’ împreună cu Biblioteca Județeană ‘Antim Ivireanul’ din Râmnicu Vâlcea și cu Primăria orașului Băbeni au așezat o placă comemorativă în amintirea sa.

Totodată am avut și un colocviu spiritual-cultural prin care am zugrăvit în câteva cuvinte amintiri despre vrednicul patriarh, oameni care l-au cunoscut sau care au auzit de la părinții lor despre lucrarea, slujirea și faptele patriarhului Justinian aici în orașul Băbeni, dar și în Arhiepiscopia Râmnicului’, a precizat Episcop-vicar Emilian Lovișteanul.

Comentarii Facebook


Știri recente