Patriarhul Iustin Moisescu comemorat în satul natal

În data de 31 iulie 2011, se împlinesc 25 de ani de la moartea patriarhului Iustin Moisescu, cel care rămâne în memoria Bisericii Ortodoxe ca fiind un om echilibrat, un teolog erudit și un pastor înțelept, prin fidelitatea sa față de tradiția ortodoxă patristică, prin temeinica sa pregătire academică, prin sobrietatea sa în relațiile umane, însă și prin bunătatea și dărnicia sa părintească, exprimate adesea discret, dar eficient.

După cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, în cinstea patriarhului Iustin Moisescu, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească și slujba parastasului în biserica parohiei Cândești, aflată în satul natal al vrednicului arhipăstor.

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfinția Sa, Calinic Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a elogiat personalitatea vrednicului de pomenire Patriarhul Iustin.

‘Iustin Patriarhul a fost în gândirea lui Dumnezeu, ocupând un loc foarte important.

A primit de la Sfânta Treime, daruri minunate: darul frumuseții, al voiniciei, al culturii, al cărții, al inteligenței, al diplomației, toate acestea au fost adunate și așezate în sufletul și în viața acestui om extraordinar.

Patriarhul Iustin Moisescu era foarte sever, dar avea o inimă fantastică, de o gingășie și suplețe sufletească nemaipomenită.

Eparhia Argeșului și Muscelului a tipărit integrala Iustin, în opt volume, în memoria acestui strașnic teolog. Dorim ca în casa în care s-a născut Patriarhul Iustin să se amenajeze Casa memorială Iustin Patriarhul, iar inaugurarea să se facă anul viitor, atunci când vom participa, la Sfânta Liturghie și la slujba parastasului’, a spsu Înaltpreasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente