Patriarhul Ecumenic de Constantinopol viziteaza America de Nord.

Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, va face peste 10 zile cea de-a cincea sa vizita la Arhiepiscopia Ortodoxa din Statele Unite ale Americii. Calatoria Sanctitatii Sale Bartolomeu I va incepe pe 13 martie 2004. In program este trecuta prima vizita pastorala la Mitropolia de New Jersey. Patriarhul va fi prezent apoi in New York, la deschiderea mult asteptatei Expozitii ‘Bizantul: credinta si putere’, unde va vorbi despre icoana bizantina. Tot in metropola americana, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, Sanctitatea Sa Bartolomeu I il va intilni pe Primarul New York-ului, Michael Bloomberg.

In agenda vizitei mai sunt trecute intilnirea cu Conferinta Episcopilor Ortodocsi Canonici si cu Conferinta Bisericilor Ortodoxe Orientale.

In ziua de duminica, 14 martie, Sanctitatea Sa Bartolomeu I va oficia Sfinta Liturghie in Biserica ‘Sfantul Ioan Teologul’ din Tenafly, statul New Jersey.

Vizita in America a Patriarhului Ecumenic de Constantinopol se va incheia pe 19 martie a.c..

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…