Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului – satisfacut de apropiata vizita a Suveranului Pontif la Atena

Aflat in vizita in sudul Italiei, Patriarhul Ecumenic Bartholomeu I si-a exprimat satisfactia pentru apropiata vizita la Atena a Papei Ioan Paul al II-lea. Salut cu mare bucurie iminenta vizita a fratelui nostru Ioan Paul al II-lea si sper ca aceasta vizita sa contribuie semnificativ la dialogul si spiritul de fraternitate dintre Bisericile noastre, a spus Patriarhul intr-o declaratie pentru publicatia italiana Avvenire.

Vizita – inscrisa in pelerinajul Pontifului roman pe urmele Sfantului Apostol Pavel – urmeaza sa aiba loc in zilele de 4 si 5 mai, dupa cum a confirmat Nuntiul Apostolic in Grecia, Arhiepiscopul Paul Fouad Tabet.

Papa Ioan Paul al II-lea ii trimisese anterior Patriarhului Bartholomeu I un mesaj special cu ocazia participarii acestuia la o intalnire ecumenica de rugaciune organizata de Biserica Catolica din Sicilia. De asemenea, Suveranul Pontif a adresat un mesaj Conferintei Episcopilor din Sicilia, in care isi exprima speranta ca aceasta initiativa de rugaciune, la care urma sa participe si Cardinalul Edward Idris Cassidy, presedintele emerit al Consiliului Pontifical pentru Unitatea Crestinilor, va contribui la cresterea comuniunii dintre crestini. Aceasta comuniune, arata Papa Ioan Paul al II-lea, trebuie incurajata in special prin ecumenismul sfinteniei, rugaciunii si caritatii in adevar.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente