Patriarhul Ecumenic a ajuns la București

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă și Patriarh Ecumenic a ajuns în această seară la București pe Aeroportul „Henri Coandă” în jurul orelor 16:20, însoțit de Înaltpreasfințitul Mitropolit Ioan de Pergam și Înaltpreasfințitul Emanuel de Franța.

Sanctitatea Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic a mulțumit Patriarhului României pentru invitație arătându-și totodată bucuria pentru această vizită pe pământ românesc. ‘Vă mulțumim, Preafericirea Voastră, pentru invitația generoasă pe care ne-ați adresat-o atât mie cât și ierarhilor care mă însoțesc de a fi și de a trăi această bucurie împreună astăzi. Vom sărbători împreună aceste praznice mari. Adresez totodată un salut călduros întregului popor român și în deosebi credincioșilor ortodocși care se bucură cu toții de aceste zile deosebite’, a spus Sanctitatea Sa.

Vizita Sanctității Sale Bartolomeu a început de astăzi, 26 octombrie, și va dura până vineri, 29 octombrie. În acest timp, Patriarhul Ecumenic va participa mâine, 27 octombrie, la Sfânta Liturghie cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale și, de asemenea, va participa la Ședința solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ziua de 28 octombrie în Aula Magna ‘Teoctist Patriarhul’ din Palatul Patriarhiei, prilej cu care va rosti și o alocuțiune.

Comentarii Facebook


Știri recente

Postul Naşterii Domnului: Resurse

Vă oferim mai multe resurse digitale pentru a parcurge perioada de postire cu folos duhovnicesc.  Postul Crăciunului, care a început în data de 15 noiembrie, amintește de postul îndelungat al patriarhilor și drepților din Vechiul…