Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întors aseară din vizita canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a încheiat ieri, 21 aprilie, vizita canonică pe care a efectuat-o în Spania. Preafericirea Sa și delegația Bisericii Ortodoxe Române care l-a însoțit au ajuns în cursul acestei seri în țară. La Catedrala Patriarhală din București, Întâistătătorul Bisericii noastre a participat la o slujbă de Te Deum care a fost transmisă în direct de TRINITAS TV, postul de televiziune al Patriarhiei Române.

Cu prilejul reîntoarcerii din vizita canonică TRINITAS TV ne informează faptul că Preafericitul Părinte Patriarh a spus: „Am vizitat mai multe parohii din împrejurimi, precum și parohia cea mai veche ‘Preasfânta Fecioară Maria’ din Madrid care are peste treizeci de ani de existență, condusă de părintele profesor Teofil Moldovan. Am vizitat Mitropolia Greacă ca pelerini la Catedrala Ortodoxă Greacă, fiind întâmpinat de către Înaltpreasfințitul Părinte Policarp. Apoi am vizitat parohiile Alcala de Henares, Coslada și Arganda del Rey care sunt parohii foarte dinamice, foarte vii. După vizita Catedralei, Arhiepiscopiei de Toledo Romano-catolice și a Primăriei am vizitat parohia ortodoxă română ‘Acoperământul Maicii Domnului din Toledo'”.

În cadrul vizitei canonice în Spania, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a așezat duminică piatra de temelie pentru noua Catedrală a Episcopiei ortodoxe române a Spaniei și Portugaliei. Cu privire la acest eveniment Preafericirea Sa a spus: „Evenimentul central pentru care am mers a fost sfințirea locului pentru Biserică Episcopală. Sigur, ea se numește catedrală fiindcă va fi Biserica care va sluji Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române pentru Spania și Portugalia. Însă nu e vorba de o Biserică foarte mare. Parcela de teren pe care a primit-o Episcopia din partea Primăriei este doar de 1500 de metri pătrați. Acolo trebuie construită Biserica, pe o suprafață de 450 de metri pătrați, amprenta la sol și birourile pentru Centrul eparhial. Este un cartier care se numește ‘La Latina’, adică un cartier latin din Madrid cu accesibilitate destul de mare”.

Întâistătătorul Bisericii noastre i-a vizitat pe românii ortodocși din Spania la invitația Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei.

Comentarii Facebook


Știri recente