Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat Centrul Medical ‘Providența’ din Iași

După oficierea Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel înconjurat de un sobor de ierarhi a vizitat astăzi, 17 octombrie, Centrul Medical Providența din Iași.

Mai multe informații referitoare la evenimentul de la Centrul Medical Providența a oferit părintele Bogdan Țifrea, redactor-șef al studioului Radio TRINITAS: „Intrând în capela spitalului, Preafericirea Sa a subliniat importanța actului medical în întrajutorarea aproapelui. Actul medical susținut de Biserică arată respectul deosebit pe care Biserica îl are față de oamenii aflați în suferință care este totodată și un îndemn adresat celor care, cu mai multă stare materială, pot ajuta pe cei aflați în nevoie prin intermediul Bisericii, care dorește acest lucru. De asemenea, Preafericirea Sa a subliniat și parteneriatul semnat între Stat și Biserică în domeniul medical. După aceea, Părintele Patriarh Daniel însoțit de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a vizitat sălile de tratament de la etajul Spitalului Providența”.

Totodată, Preafericirea Sa a acordat părintelui Ionel Șerban, directorul Centrului Medical Providența, ca simbol de binecuvântare, de apreciere și de recunoștință pentru întreaga sa activitate, ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” după cum ne informează corespondentul „Ziarul Lumina”, Constantin Ciofu.

Centrul Medical Providența a fost înființat la inițiativa Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române, în timpul arhipăstoririi sale ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente