Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a ajuns la Iași

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a ajuns astăzi, 13 octombrie, în jurul orei 12:40 la Iași. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat pe Aeroportul Internațional din Iași de un sobor de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române după cum urmează: Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului și Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Alături de aceștia a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Vasilios de Elassona,Grecia.

La aeroport au mai fost prezenți consilieri de la Centrul eparhial Iași, părinți protopopi, autorități locale și județene și sute de credincioși, după cum ne informează Constantin Ciofu.

Tot astăzi, Patriarhul României va fi primit în Catedrala Mitropolitană din Iași unde se va oficia o slujbă de Te Deum la începutul vizitei canonice a Preafericirii Sale în Mitropolia Moldovei și Bucovinei care se desfășoară în perioada 13-17 octombrie 2010.

Comentarii Facebook


Știri recente