Patriarhul Alexandriei la Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor

La sărbătoarea hramului Catedralei patriarhale sunt așteptați să sosească, și anul acesta, alături de credincioși și clerici din toată țara, și reprezentanți ai altor Biserici Ortodoxe surori. Prima delegație care va ajunge în România este cea din Biserica Ortodoxă a Greciei și va sosi luni.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Michael Tița, Consilier Patriarhal în cadrul Sectorului relații bisericești și inter-religioase: „Îl vom avea aici pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Hrisostom de Patras care este un invitat special și care va aduce la București Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei. Înaltpreasfinția Sa va fi însoțit de o delegație din Grecia din care va mai face parte și Înaltpreasfințitul Mitropolit Daniil de Kesariani”.

Miercuri, în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, îl va primi pe Preafericitul Părinte Teodor al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi.

„Prezența Preafericirii Sale la București este un moment deosebit și pentru faptul că anul acesta se împlinesc 40 de ani de la o altă vizită a unui alt Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi, adică vrednicul de pomenire patriarh Nicolae care a participat la aceleași festivități legate de hramul Catedralei Patriarhale în anul 1971”, a mai spus părintele consilier Michael Tița.

La hramul Catedralei Patriarhale va fi prezent și rectorului Academiei Teologice din Kiev, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Antonie de Borispol.

„Mai putem menționa și prezența rectorului Academiei Teologice din Kiev, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Antonie de Borispol care va avea întrevederi și discuții la Facultatea de Teologie Ortodoxă Iustinian patriarhul din București, în vederea stabilirii unor relații de schimburi academice între cele două școli de teologie ortodoxă”, a declarat părintele consilier Michael Tița.

Patriarhul României și Patriarhul Alexandriei și al întregii Africi vor sluji împreună, în ziua pomenirii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, alături de ierarhii invitați din Grecia, Bulgaria, Ucraina la care se vor adăuga membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente