Patriarhul Alexandriei în vizită la mănăstiri din Arhiepiscopia Bucureștiului

Preafericitul Părinte Teodoros al II-lea a întreprins astăzi, 1 noiembrie, mai multe vizite la câteva mănăstiri din București și județul Ilfov. Preafericirea Sa a fost însoțit de Înaltpreasfințitul Gheorghios, Mitropolit de Akras, părintele Panteleimon Arathymos, secretarul Cancelariei Patriarhale, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, dar și câțiva preoți și diaconi.

Patriarhul Alexandriei a vizitat pentru început Paraclisul de la șantierul Catedralei Mântuirii Neamului cu hramurile „Învierea Domnului”, „Icoana Maicii Domnului – Prodromița” și „Sfântul Ioan Gură de Aur”. După ce Preafericirea Sa a cântat troparul ocrotitorilor lăcașului de cult, a spus că se roagă Bunului Dumnezeu pentru ca acele lucrări de pe șantierul viitoarei Catedrale a Mântuirii Neamului să fie duse la bun sfârșit.

În semn de mulțumire pentru frumoasa primire, Patriarhul Alexandriei și al întregii Africi a oferit părintelui arhim. Ciprian, slujitor la paraclis, o cruce de binecuvântare, simbol al Patriarhiei Alexandriei, realizată de părinți ai pustiei, iar apoi, potrivit tradiției, a scris pentru posteritate în Sfânta Evanghelie, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Vizita a continuat la Mănăstirea Radu Vodă, al cărei sfânt altar a fost sfințit de către Sfântul Ierarh Chiril Lucaris. Preafericitul Teodor al II-lea și-a manifestat bucuria de a intra într-un locaș de cult unde se păstrează moaște ale Sfântului Nectarie Taumaturgul și mormântul vrednicului de pomenire patriarh Justinian. Mănăstirii Radu Vodă, Preafericirea Sa a dăruit o cruce de binecuvântare, iar pe viitor, o icoană a Sfântului Chiril Lucaris și o raclă cu oseminte ale sfântului. De asemenea, părintele stareț a oferit Preafericirii Sale o icoană a Mântuitorului Iisus Hristos, Arhiereul Veșnic.

Vizita a continuat la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Mitropolitul”, unde a binecuvântat cadrele didactice și elevii seminariști, pe care i-a îndemnat să se roage cât mai mult pentru a fi capabili duhovnicește pentru propovăduirea Evangheliei Mântuitorului Hristos.

„Îndemn pe elevii care se află aici în biserică să se roage Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, deoarece, așa cum cunoașteți, el a fost profesor, a fost director de școală la Rizarion în Atena. De aceea, iubiți elevi să vă străduiți ca în timpul șederii voastre aici de câțiva ani la seminar și lângă această mănăstire să învățați cât mai multe lucruri bune, să vă formați duhovnicește ca apoi să fiți capabili să propovăduiți credința și să fiți buni misionari acolo unde va rândui biserica, fie în țară, fie chiar în străinătate. De asemenea, părinților obștii acestei mănăstiri pe care îi văd că sunt tineri vreau să le împărtășesc binecuvântarea părinților pustiei din Egipt, a părinților care au fost în număr foarte mare și s-au nevoit în Tebaida și în multe alte locuri din Țara Egiptului”, a spus Patriarhul Alexandriei, după cum informează Radio TRINITAS.

Ultimul popas duhovnicesc a fost la Mănăstirea Pasărea și la Seminarul Teologic Liceal „Sfânta Filofteia”. Stavrofora Mihaela Costache, maica stareță a Mănăstiri Pasărea a mulțumit lui Dumnezeu pentru frumoasa vizită pe care Patriarhul Teodor al II-lea a făcut-o obștii monahale și elevelor de a primi binecuvântarea părintească și a urat Preafericirii Sale sănătate și împlinirea slujirii de mântuire a poporului binecredincios. Din partea obștii monahale și a elevelor, maica stareță a oferit un covoraș tradițional, lucrat în lână de maicile mănăstirii.

Totodată, Mănăstirii Pasărea, Preafericirea Sa a dăruit o cruce de binecuvântare și a încredințat că va purta în rugăciune pe toți care l-au primit cu bună credință. La final, Patriarhul Teodor al II-lea a vizitat atelierele mănăstirii.

Delegația Patriarhiei Alexandriei și a întregii Africi va părăsi țara noastră în această seară.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…