Patriarhii trecuți la Domnul, Teoctist Arăpașu și Iustin Moisescu comemorați la Giurgiu

În Duminica a VII-a după Rusalii, astăzi, 31 iulie 2011, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale a Mănăstirii Sf. M. Mc. Gheorghe din Giurgiu. Cu acest prilej, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica mănăstirii.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, Chiriarhul Eparhiei Giurgiului a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică, în care a fost prezentată vindecarea celor doi orbi și a unui mut în Capernaum, subliniind, în același timp, și valoarea rugăciunii și a credinței în dobândirea mântuirii. Rugăciunea sinceră izvorâtă din inimă, a arătat Preasfinția Sa, străbate văzduhul și unește cerul cu pământul, ea îl eliberează pe om, îl degajă de natura exterioară și de sine însuși. În acest fel, ea ține sufletul deschis către Dumnezeu ca Persoană, fiind o stare de permanentă recunoștință. De asemenea, Preasfinția Sa a evidențiat și credința celor doi orbi în puterea vindecătoare a Mântuitorului Hristos. Credința, a mai adăugat Preasfințitul Părinte Ambrozie, este lucrarea harului lui Dumnezeu care produce în omul căzut starea de mântuire, este deschiderea sufletului omului pentru prezența iubirii lui Dumnezeu, Care s-a descoperit în Hristos cel răstignit și înviat.

La final, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro, Preasfinția Sa a săvârșit o slujbă de pomenire pentru vrednicul de pomenire Părinte Patriarh Teoctist la împlinirea a 4 ani de la trecerea la cele veșnice și pentru Patriarhul Iustin Moisescu, la împlinirea celor douăzeci și cinci de ani de la trecerea sa la Domnul. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Ambrozie a evidențiat și importanța celor doi patriarhi în istoria Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…