Patriarhia Rusa neaga ca ar exista posibilitatea ca Patriarhul Alexei II sa se intalneasca cu Papa Ioan Paul II

Biserica Ortodoxa a Rusiei neaga orice posibilitate ca Patriarhul Ortodox Alexei II sa-l intalneasca pe Papa Ioan Paul II, transmite astazi agentia Reuters. Agentia preia declaratiile Mitropolitului Kiril, seful Departamentului de Relatii Externe al Patriarhiei Ortodoxe de Moscova, care a spus categoric: ‘Patriarhul nu-l poate intalni pe Papa’.

Mitropolitul Kirila explicat de unde vine aceasta atitudine fara rezerve: ‘Daca cei doi lideri se vor intalni, ei vor trebui sa se imbratiseze, iar acesta ar fi un gest absolut fals. Imaginea aceasta ar fi in folosul misionarilor ne-ortodocsi, care ar putea sustine dupa aceea ca nu exista diferente intre ortodoxie si catolicism’.

Dupa ce a oferit aceste explicatii, Mitropolitul Kiril s-a adresat direct misionarilor catolici: ‘Impliniti-va datoria, dar nu va amestecati in Rusia, unde Biserica Ortodoxa isi indeplineste responsabilitatea inaintea lui Dumnezeu, a istoriei si a poporului de 1.000 de ani.’.

In acest context, la Moscova este asteptata cu mult interes vizita de peste 3 saptamani a cardinalului Walter Kasper, prefectul Congregatiei pentru Unitatea Crestinilor.

Comentarii Facebook


Știri recente