Patriarhia Română și Federația Filantropia desfășoară un proiect dedicat persoanelor eliberate din închisori în vederea integrării sociale

Patriarhia Română, Federația Filantropia și Administrația Națională a Penitenciarelor sunt partenere în proiectul „Întreprinderi sociale pentru integrarea socială a foștilor deținuți”. Acest proiect care va fi finanțat din fonduri structurale europene are ca scop facilitarea procesului de tranziție de la detenție la viața activă, munca deținuților din perioada de pre/eliberare și a persoanelor eliberate din închisori în vederea integrării sociale.

Obiectivele urmărite sunt: îmbunătățirea nivelului de cunoaștere în domeniul economiei sociale ca soluție de integrare pe piața muncii a foștilor deținuți eliberați din detenție, pilotarea programelor și acțiunilor de facilitare a adaptării beneficiarilor în întreprinderi sociale și de transfer de abilități în găsirea unui loc de muncă și creșterea capacității practicienilor din sistemul penitenciar din România și din echipele partenerilor sociali de a dezvolta proiecte integrate în cadrul unor parteneriate public/privat pentru facilitarea angajării beneficiarilor. Activitățile prevăzute vor fi desfășurate cu asistență transnațională din parte Ministerului de Justiție Italian și a organizațiilor: Obiettivo Lavoro; IReR; OESSE și Unione degli Assessorati. Valoarea totală a proiectului este de 5.000.000 Euro.

Comentarii Facebook


Știri recente