Patriarhia Romana organizeaza vineri, 28 noiembrie 2003, la Palatul Patriarhiei, vernisajul ‘Icoana din sufletul copilului’

Patriarhia Romana, in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, organizeaza vineri, 28 noiembrie 2003, la Palatul Patriarhiei, vernisajul expozitiei nationale a concursului ‘Icoana din sufletul copilului’, aflat la a XI-a editie.

In cadrul acestei expozitii va avea loc, in data de 20 decembrie 2003, orele 11.00, serbarea traditionala ‘Colinda sfanta din sufletul copiilor la Nasterea Domnului’, prilej cu care vor fi decernate premiile concursului de iconografie.

Lansat odata cu aparitia primului numar al revistei ‘Chemarea credintei’, in anul 1993, concursul ‘Icoana din sufletul copilului’ isi propune sa contribuie la educarea copiilor conform valorilor spiritualitatii crestine si la cultivarea talentului artistic. Tematica lucrarilor este cea a iconografiei ortodoxe, icoanele fiind realizate in tehnicile traditionale – lemn, sticla, fresca, mozaic, etc.

Concursul se finalizeaza anual prin expozitii locale, in scoli si parohii, judetene si nationale. La el participa copii si elevi din toata tara, clasele I-XII, inclusiv din liceele de arta, seminariile teologice si colegiile pedagogice. Lucrarile sunt realizate individual sau in grup, sub indrumarea profesorilor de desen, a preotilor, a parintilor, a mesterilor populari. El este deschis deopotriva elevilor din Basarabia, Bucovina de Nord, Voievodina, celor din comunitatile romanesti de peste hotare, copiilor de pretutindeni.

Biroul de Presa si Comunicatii

al Patriarhiei Romane

Comentarii Facebook


Știri recente