Patriarhia Romana organizeaza luni, 29 noiembrie 2004, la Palatul Patriarhiei din Bucuresti, vernisajul Expozitiei ‘Icoana din sufletul copilului’.

Patriarhia Romana, in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, organizeaza luni, 29 noiembrie 2004, orele 12.00, la Palatul Patriarhiei din Bucuresti, vernisajul Expozitiei Nationale a Concursului ‘Icoana din sufletul copilului’, aflat la a XII-a editie.

Expozitia cuprinde peste 500 de icoane ortodoxe, pe lemn si pe sticla, precum si alte marturii crestine, realizate de copii si adolescenti din intreaga tara, din comunitati romanesti si alti copii de peste hotare.

La vernisaj vor participa Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Romaniei si alti membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Cercetarii, Inspectoratului Scolar Judetean Bucuresti.

In cadrul acestei Expozitii se va organiza serbarea traditionala Colinda sfanta din sufletul copiilor la Nasterea Domnului, in data de 17 decembrie 2004, orele 12.00, prilej cu care va avea loc si decernararea premiilor Concursului de Iconografie.

Lansat odata cu aparitia primului numar al Revistei ‘Chemarea credintei’, in anul 1993, Concursul ‘Icoana din sufletul copilului’ isi propune sa contribuie la educarea copiilor conform valorilor spiritualitatii crestine si la cultivarea talentului artistic.

Tematica lucrarilor este cea a iconografiei ortodoxe, icoanele fiind realizate in tehnicile traditionale – lemn, sticla, fresca, mozaic, etc.

Concursul se finalizeaza anual prin expozitii locale, in scoli si parohii, judetene si nationale. La acest concurs participa copii si elevi din toata tara, clasele I-XII, inclusiv din Liceele de Arta, Seminariile Teologice Liceale Ortodoxe si Colegiile Pedagogice. Lucrarile sunt realizate individual sau in grup, sub indrumarea profesorilor de desen, a preotilor, a parintilor, a mesterilor populari.

Concursul este deschis deopotriva elevilor din Basarabia, Bucovina de Nord, Voievodina, celor din comunitatile romanesti de peste hotare, copiilor de pretutindeni.

BIROUL DE PRESA SI COMUNICATII AL

PATRIARHIEI ROMANE

Comentarii Facebook


Știri recente