Patriarhia Română organizează Congresul Național „Hristos împărtășit copiilor”, în perioada 2-3 septembrie 2009, la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române nr. 1924/2008, în cadrul fiecărei eparhii din țară și din străinătate s-a înființat un Birou de catehizare a tineretului, coordonat de un inspector responsabil cu organizarea catehezei parohiale. Având în vedere că în luna august 2009 se împlinește un an de la implementarea proiectului la nivel național, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române organizează prin Biroul de catehizare a tineretului Congresul Național „Hristos împărtășit copiilor”. Întrunirea va avea loc în perioada 2-3 septembrie 2009, la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus.

La eveniment participă inspectorii responsabili cu organizarea catehezei parohiale din țară, domnul conf. univ. dr. Vasile Timiș, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național, domnul Cătălin Pâslaru, inspector general pentru disciplina Religie în cadrul Ministerului Educației, Cercetării și Inovării, domnul James Morgenroth, coordonatorul regional al proiectului Youth Bible Curriculum, doamna Anita delHaas van Djik, directorul național World Vision România și alte persoane implicate în dezvoltarea acestui proiect. În cadrul congresului se vor analiza punctele tari și punctele slabe rezultate din experiența primului an de activitate.

Sursa: Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente