Patriarhia Romana isi exprima regretul pentru toate incidentele care au marcat viata publica din Italia

Patriarhia Romana isi exprima regretul pentru toate incidentele care au marcat viata publica din Italia si, indeosebi, fata de cel petrecut saptamana trecuta, atunci cand o femeie din Roma si-a pierdut viata, iar responsabil de aceasta este un cetatean roman de etnie rroma.

Dezaprobam cu toata fermitatea astfel de fapte, care, din punct de vedere moral crestin, constituie pacate grave. In acelasi timp, consideram ca nu toata comunitatea romaneasca din Italia trebuie sa fie blamata din cauza celor ce incalca legea morala si civila, informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Biserica Ortodoxa Romana este recunoscatoare statului italian pentru primirea romanilor in Italia si Bisericii Romano-Catolice pentru oferirea de lacasuri de cult necesare oficierii sfintelor slujbe ortodoxe.

Biserica noastra, prin slujitorii pe care i-a randuit sa pastoreasca parohiile ortodoxe romane din aceasta tara, se va implica si mai mult in consilierea spirituala si incluziunea sociala a romanilor care au inca probleme de integrare in societate. In acest sens, se va urgenta organizarea noii episcopii ortodoxe romane la Roma, cu responsabilitate pastorala pentru toti romanii ortodocsi din Italia.

Speram ca in scurt timp sa se reia cooperarea frateasca si reciproc avantajoasa dintre italieni si romani pe plan economic, social si cultural-spiritual.

Daniel,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente