Patriarhia Romana este impotriva emisiunii ‘Big Brother’

Emisiunea ‘Big Brother’ sterneste noi controverse. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romanea declarat pentru ziarul ‘Libertatea’ ca emisiunea ‘este un atentat la educatia tinerei generatii, un atentat la morala si la bunul simt.In aceasta emisiune, libertatea se transforma in libertinaj, adevarul in minciuna, iar dragostea si celelalte valori ale unui sistem autentic sunt anihilate. Publicul tinta este perdant. In fiecare zi, telefoanele Patriarhiei sunt asaltate de vocile disperate ale zeci de parinti, din intreaga tara, care ne cer sa facem ceva, sa luam masuri. Credem ca ideea des vehiculata despre telecomanda care te ajuta sa schimbi postul care nu-ti place este ieftina si depasita. Nu putem sa ne ascundem in spatele acestei afirmatii. Peste tot in lume posturile care difuzeaza scene indecente sunt platite si au un regim special. Patriarhia Romana sustine demersul Consiliului National al Audiovizualului. Consideram ca este oportuna eliminarea emisiunii ‘Big Brother’ din grila de programe. Nu suntem pentru inchiderea postului, ar fi nedrept. insa emisiunea trebuie desfiintata’, spune parintele Constantin Stoica, consilierul pentru presa al Patriarhiei Romane.

Reamintim ca la inceputul acestei saptamani, Comisia de cultura a Senatului a dezbatut situatia generata de difuzarea emisiunii Big Brother de catre postul de televiziune Prima TV. In timpul discutiilor, parlamentarii s-au pronuntat in defavoarea reality-show-ului, pledand pentru un sistem de codare a acestui gen de emisiune.

Vasile Raduca, reprezentant al Patriarhiei Roamne, spunea cu acea ocazie: ‘Sunt indurerat de faptul ca ma gasesc la o asemenea sedinta in care se discuta despre anumite scene care apar la televiziune. Si eu consider, ca majoritatea celor care se afla aici de fata, ca aceasta emisiune este nociva pentru educarea nu numai a copiilor ci si pentru bunul-simt al romanului. (…) Consider ca avem nevoie de emisiuni educative, nu numai pentru copii, ci pentru tot romanul. Avem nevoie de educatie si va rog sa va ganditi, foarte serios, ce facem cu cel mai teribil mijloc de educare, televiziunea. Noi facem educatie celor care merg in Biserica. Ne doare sufletul insa cand vedem la televizor cresterea numarului violentelor, a omuciderilor. Trebuie sa se gandeasca foarte serios ce facem cu copiii de maine. La 16 ani adolescenta este in cea mai teribila criza a evolutiei sale. Daca pana la aceasta varsta parintele poate sa mai faca ceva, la 16-17 ani copilul trece printr-o criza teribila. Haideti sa nu-i provocam. Nu vreau sa fac o lectie de morala cuiva, dar cred ca ar trebui sa ne gandim daca este bine ceea ce se face in numele libertatii?Am luat dupa 1990 tot ceea ce este rau. Sunt foarte multe lucruri bune. Prin asemenea emisiune manipulam comportamentul unei anumite categorii de oameni. ‘

Comentarii Facebook


Știri recente