Patriarhia Română este alături de persoanele afectate de inundațiile din ultima perioadă

Aproape 20.000 de români au fost nevoiți să-și părăsească până acum casele inundate de ape, în timp ce mulți alții se pregătesc de evacuare. Moldova mai ales, dar și Dobrogea, sunt afectate de ploi și de apele crescute, în unele zone acestea depășind cota de atenție cu peste 2 metri și jumătate.

Pentru a veni în sprijinul sinistraților din N-E țării, Patriarhia Română organizează în această perioadă, la parohii și mănăstiri, colecte în bani, alimente neperisabile și alte bunuri materiale, inclusiv materiale de construcții.

Unul dintre centrele de colectare amenajate în Arhiepiscopia Bucureștilor se află în cadrul parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din cartierul bucureștean Ghencea, informează TRINITAS TV. În urma numeroaselor apeluri făcute de Patriarhia Română și de preotul paroh, credincioșii au adus, în ultimele zile, la cortul amenajat în curtea Bisericii, sute de pachete cu haine și alte bunuri.

„Noi am inițiam acțiunea de colectare a ajutoarelor încă din momentul în care s-a anunțat drama pe care o trăiesc frații noștri din Moldova și din celelalte zone ale țării. Am făcut un îndemn la oameni pentru că ei oricum știau din mass-media ce se întâmplă. I-am rugat și i-am îndemnat să facă dovada dragostei creștine, a credinței practice și a faptelor și au înțeles așa cum au înțeles de fiecare dată. Noi avem niște oameni minunați nu numai la parohia noastră, ci și în țară. Credincioșii noștri ortodocși sunt foarte săritori la nevoile celorlalți și rezultatul se vede. Vin în fiecare zi oameni și aduc câte ceva. Unii au propus să aducă și mobilă de exemplu, însă nu avem cum să o transportăm acolo unde ar fi nevoie de ea. Ne-am limitat doar la îmbrăcăminte și electrocasnice”, a declarat părintele Ștefan Stanciu, parohul Bisericii „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” – Ghencea.

Oamenii au adus la Biserică tot ce au considerat că poate fi util pentru cei care, în urma inundațiilor, au pierdut toată agoniseala.

Credincioșii au făcut, după posibilități, și donații în bani: „Am procedat la fel și pentru strângerea de bani și în două rânduri, duminica trecută și ieri, 11 iulie, am strâns în jur de 50 de milioane. Acești bani îi vom da acolo unde este nevoie. Sigur, nu sunt suficiențe nici ajutoarele materiale, însă e un semnal pe care îl transmitem dincolo de aceste ajutoare materiale, este un semnal de frățietate, de dragoste creștină”, a mai precizat părintele Ștefan Stanciu.

Toate sumele colectate la nivelul parohiilor, pot fi depuse, în continuare, în următoarele conturi pentru sinistrați ale Patriarhiei Române:

RO54 RNCB 0075 0048 9503 0091(Lei),

RO27 RNCB 0075 0048 9503 0092(Euro),

RO97 RNCB 0075 0048 9503 0093(USD), cu mențiunea „PENTRU SINISTRAȚI”, deschise la Banca Comercială Română, filiala Sector 4, București.

Comentarii Facebook


Știri recente