Patriarhia Română colaborează cu Centrul medical MEDAS

Patriarhia Română a semnat astăzi, 22 mai 2012, un protocol de colaborare cu Centrul medical MEDAS. Parteneriatul va asigura asistență medicală pentru întreg personalul, clerical și neclerical, al Patriarhiei.

Mai multe informații cu privire la acest protocol a oferit pentru Radio TRINITAS, Simona Iolanda, Director general MEDAS.

„Suntem la a patra manifestare în cadrul acelui protocol. Am început cu Caravana Speranței în luna februarie în care am mers în satele sinistrate și cu ajutorul Bisericii Ortodoxe Române ne-am adresat reprezentanților sociali arondați parohiilor care ne-au sprijinit în identificarea cazurilor care necesitau într-adevăr ajutor medical și suport medicamentos, alimentar, ș.a. Prin Acest protocol încheiat astăzi va fi asigurată de către MEDAS medicina muncii pentru tot personalul Patriarhiei Române cu titlu gratuit, acesta fiind primul pas. În a doua etapă toate așezămintele monahale, schiturile, tot ce intră în subordinea Patriarhiei Române vor primi asistență medicală de la MEDAS cu titlu gratuit acolo unde nu există posibilitatea, unde omul nu este asigurat sau nu are alte posibilități legale. Unde este legal le asigurăm și servicii asigurate de casa de asigurări”.

La rândul său, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar patriarhal Ciprian Câmpineanul a declarat că protocolul semnat astăzi reprezintă continuarea unei campanii în beneficiul Bisericii.

„S-a încheiat un astfel de protocol mai înainte cu Arhiepiscopia Bucureștilor. A început să fie implementat și în cadrul Arhiepiscopiei, dar s-a experimentat și în alte eparhii cu prilejul acelor situații foarte dificile când s-au deplasat și în anumite localități înzăpezite și li s-au oferit sinistraților servicii medicale de urgență. Toate acestea s-au realizat printr-o cooperare foarte strânsă cu Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române și al Arhiepiscopiei Bucureștilor. În plus, față de serviciile medicale care se referă monahilor, monahiilor, bătrânilor din așezămintele de bătrâni care sunt în subordinea Arhiepiscopiei Bucureștilor Centrul medical MEDAS oferă servicii medicale gratuite și personalului din Administrația Patriarhală, servicii de orice natură din punct de vedere medical, dar îndeosebi acele servicii medicale de medicină a muncii”.

Centrul Medical MEDAS și-a început activitatea în anul 2003 și este unul dintre principalii furnizori de servicii medicale private din București.

Comentarii Facebook


Știri recente