Patriarhia Română apreciază atitudinea autorităților române și israeliene față de incidentul de la biserica românească din Ierusalim

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

Patriarhia Română a aflat cu tristețe de actul de vandalism de la biserica Așezământului Românesc din Ierusalim din ziua de 8 octombrie 2012 și speră ca astfel de incidente regretabile nu se vor mai repeta.

Patriarhia Română salută declarațiile domnului AVIGDOR LIEBERMAN, ministrul de externe al Israelului, și ale Eminenței Sale Rabinul VAYSBISH NAHUM care au condamnat actul de vandalism petrecut la biserica românească din Ierusalim. De asemenea, sunt de evidențiat eforturile autorităților responsabile pentru identificarea autorilor.

În egală măsură, Patriarhia Română apreciază poziția și implicarea domnului TITUS CORLĂȚEAN, ministrul de externe al României, aflat într-o vizită oficială în Israel, care a discutat incidentul cu reprezentanți ai autorităților și cu lideri religioși din această țară. În același timp, este de evidențiat vizita de susținere și încurajare pe care ministrul de externe român a efectuat-o la Așezământul românesc de la Ierusalim imediat după nefericitul eveniment.

Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască pace și bună înțelegere între oameni și popoare de culturi și credințe diferite.

Comentarii Facebook


Știri recente