Patriarhia Română a propus ca sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului” să fie recunoscută ca sărbătoare anuală legală

Comunicat de presă

Patriarhia Română a propus ca sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului” să fie recunoscută ca sărbătoare anuală legală

De sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului” (15 august 2008), Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a mulțumit clerului și credincioșilor de la biserici și mănăstiri care, în fiecare zi din această perioadă a postului, au citit Paraclisul Maicii Domnului cu gândul la suferința semenilor noștri greu încercați de revărsarea nemiloasă a apelor, oferindu-le, prin rugăciune și faptă bună, ajutor spiritual și material, după putință.

În cuvântul adresat credincioșilor prezenți la Sf. Liturghie de la mănăstirea cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Techirghiol (jud. Constanța), Preafericitul Părinte Patriarh a precizat faptul că Patriarhia Română a propus ca ziua de 15 august, sărbătoarea creștină a Adormirii Maicii Domnului, să fie recunoscută ca sărbătoare legală, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române adresând Parlamentului României o solicitare în acest sens. „Noi am cerut ca sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să fie recunoscută ca sărbătoare anuală legală, așa cum au făcut deja unele țări din Uniunea Europeană”, a afirmat Preafericitul Părinte Patriarh, amintind în această privință exemplul Franței.

De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii Techirghiol, care a împlinit venerabila vârstă de 94 de ani.

BIROUL DE PRESĂ

AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente