Pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei

Ca în fiecare an, în prima duminică a Postului Sfintelor Paști, în toate parohiile și mănăstirile din Patriarhia Română se va da citire Scrisorii pastorale a Sfântului Sinod adresată clerului și credincioșilor ortodocși români de pretutindeni cu ocazia sărbătorii Ortodoxiei și a organizării colectei pentru fondul Central Misionar.

„Această pastorală este elaborată în ordinea dipticelor de către unii ierarhi, apoi este analizată, diortosită și asumată de către toți ierarhii Sfântului Sinod în cadrul unei ședințe a plenului și tocmai de aceea ea poartă semnătura tuturor ierarhilor Sfântului Sinod”, a spus Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, după cum ne informează TRINITAS TV.

Biserica Ortodoxă Română a fost de-a lungul istoriei alături de credincioșii ei, atât în momentele de bucurie, cât și, mai ales, la greu. Ierarhii, preoții și, în general, comunitățile de credincioși au găsit de fiecare dată soluții pentru ca oamenii aflați la încercare să fie ajutați.

„Încă din vremea păstoririi patriarhului Justinian Marina s-a hotărât de către Sfântul Sinod ca în Duminica Ortodoxiei să se adreseze o scrisoare pastorală din partea tuturor ierarhilor către credincioși, monahi și preoți din întreaga Patriarhie Română, pe de o parte pentru a face amintirea evenimentului de la anul 843 când în Sinodul de la Constantinopol s-a hotărât restabilirea cultului icoanelor și s-a proclamat biruința dreptei credințe a ortodoxiei asupra tuturor ereziilor”, a mai adăugat Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul.

Fondurile strânse sunt destinate în exclusivitate ajutorării semenilor.

„Prin urmare, credincioșii sunt îndemnați ca să confirme ortodoxia credinței prin ortopraxie, adică prin trăirea creștină concretizată în fapte de milostenie. Astfel, Sfântul Sinod adresează pastorala care se citește în toate bisericile din țară și din străinătate tocmai pentru a marca pe de o parte semnificația acestei duminici a ortodoxiei și pe de altă parte pentru organizarea colectei în vederea ajutorării săracilor”, a precizat Preasfințitul Părinte Episcop-vicar patriarhal Ciprian Câmpineanul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…