Participarea IPS Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, la ceremonia oficială de decernare a titlului și a diplomei de Doctor Honorius Causa academicianului Emil Razvan Theodorescu

Joi, 4 februarie 2010, Înaltpreasfințitul Pãrinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a participat, la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia Târgoviște, la ceremonia oficială de decernare a titlului și a diplomei de Doctor Honorius Causa academicianului Razvan Theodorescu de la Universitatea Națională de Artă din București. Cu acest prilej, IPS Părinte Nifon a vorbit, în Senatul Universității, despre ziua de 4 februarie, când aniversăm 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rangul de Patriarhie, prin hotărârea Sf. Sinod și prin confirmarea Regelui Ferdinand, prin decret regal.

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Pãrinte Mitropolit a evidențiat personalitatea academicianului Răzvan Theodorescu, evocând sprijinul pe care domnia sa l-a acordat întreținerii și ajutorării bisericilor, atât în calitate de Ministru al Culturii (2000-2004), cât și aportul major adus misiunii Ortodoxiei românești, ca membru al Consiliului Național Bisericesc și al Adunării Naționale Bisericești.

Domnul Răzvan Theodorescu este autorul a peste 600 de articole, publicate în reviste românești și străine, a circa 20 de cărți și a mai multor cursuri universitare și este membru titular al Academiei Române (2000).

Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente