Participare românească la Congresul internațional „Renovabis” de la Freising, Germania

Zilele acestea se desfășoară, la Freising, în Germania, cel de-al XIII-lea Congres internațional „Renovabis”. Întrunirea de anul acesta va lua în discuție mai multe probleme legate de bisericile de tradiție răsăriteană și de importanța lor pentru Europa.

Din partea Bisericii Ortodoxe Române participă Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, și Părintele Profesor Universitar Nicolae Achimescu, de la Catedra de Istorie a Religiilor a Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Printre alte teme de interes ecumenic se va vorbi și despre provocările comune la care sunt chemate să răspundă Bisericile creștine în secolul al XXI-lea și despre relațiile Bisericilor ortodoxe cu Bisericile greco-catolice și cu cele romano-catolice pe plan european.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…