Participare ecumenică la slujba Vecerniei de la Catedrala Patriarhală

La slujba Vecerniei săvârșită astăzi, 19 ianuarie 2009, la Catedrala patriarhală, au participat și reprezentanți ai altor confesiuni creștine. Evenimentul face parte din seria manifestărilor prin care, la nivelul Patriarhiei Române, se marchează în aceste zile Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștină. La finalul slujbei, Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și reprezentanții Bisericii Catolice, Bisericii Armene și ai altor confesiuni creștine au ținut un cuvânt de învățătură.

În fiecare an în a treia săptămână din luna ianuarie, Bisericile creștine din întreaga lume organizează Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștină. În ceea ce privește prezența la rugăciunea ecumenică organizată de celelalte Biserici creștine, ortodocșii români doar vor asista la rugăciunea acestora, fără implicare liturgică. Mâine, în București, rugăciunea ecumenică va avea loc la Biserica Armeană.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…